Nu poți vota? Participă la conversație!
Blogul ”E Vorba Despre Alegeri În Madrid” a fost creat cu ocazia alegerilor locale din 4 mai 2021. Scopul nostru este de a informa și ajuta cetățenii din Madrid, inclusiv pentru cei care nu au drept de vot dar locuiesc aici. Informându-ne despre politica locală, putem discuta cu colegi, amici, vecini sau alți membri ai familiei cu scopul de a crește participarea la vot a celor de stânga și a opri realegerea lui Ayuso!
În acest articol vom discuta despre pericolele privatizării sistemului de sănătate, și despre pozițiile partidelor de stânga și dreapta pe această temă.
Spitale și cabinete medicale private duc la un număr redus de paturi de terapie intensivă.
Aceste centre și spitale private sunt orientate spre creșterea profiturilor, oferind tratament preferențial pentru pacienții bogați și sănătoși. O asemenea politică rezultă în o reducere a importanței serviciilor de urgență și terapie intensivă, absolut esențiale în timpul pandemiei. Pregătirea pentru pandemii înseamnă cheltuirea banilor publici în prevenire, pentru un scop care nu este imediat necesar dar care poate deveni urgent precum în situația de față. Acest tip de cheltuieli pot fi suportate doar de sistemul public, pentru că sunt esențiale dar nu profitabile.
Aziluri private rezultă riscuri asumate.
Efectele privatizării sunt mult mai serioase în aziluri. Aici patronii reduc costurile prin angajarea unei cantități reduse de personal, plătite prost și nepregătite, care nu au dreptul la concedii medicale plătite (deci continuă să lucreze și când sunt bolnavi), și adeseori lucrează în mai multe aziluri pentru a putea câștiga bani suficienți. Toți acești factori contribuie la răspândirea virusului.
Asistenții privați lucrează mai multe ore de muncă decât cei din sistemul public. În medie, un asistent privat îngrijește cu 5 pacienți mai mulți pe zi, pentru un salariu cu 20-25% mai mic.
PP a redus fondurile la sănătate cu 11.2% din 2009.
Un raport Amnesty International arată cum ultimii 10 ani de politici de austeritate (promulgate în urma cerințelor UE) au rezultat în o reducere a fondurilor publice de sănătate cu 11.2% între 2009-2018, chiar dacă PIB-ul Spaniei a crescut cu 8.6%, parțial în urma creșterii numărului de turiști. În urma acestor tăieri de fonduri, serviciile de asistență medicală primară au ajuns suprasolicitate, subfinanțate și operând cu personal insuficient în timpul pandemiei COVID-19. Personalul din sistemul public de sănătate lucrează un volum de ore imposibil, și se expune la riscuri imense, rezultând în stres și epuizare personală.
Spitalele private caută profituri de pe urma pandemiei.
Mafia spitalelor private încearcă să se folosească de criza COVID-19 pentru a-și crește influența și rolul, ceea ce va avea un efect profund asupra comunităților vulnerabile și marginalizate, în principal vârstnicii, persoanele cu dizabilități și imigranții.
Partidele de dreapta vs stânga:
Cei de dreapta doresc să continue tăierile de fonduri din sistemul public de sănătate, și continuarea privatizării. Stânga în schimb propune refinanțarea sistemului public de sănătate, oprirea privatizării și creșterea salariilor personalului pentru a reduce plecările din sistemul public.
Și eu cu cine votez?
- Gata cu tăierile de fonduri!
- Gata cu privatizarea!
- Cerem creșterea salariilor!
- Cerem protejarea sistemului public împotriva agendei private!
- Cerem creșterea finanțării în sistemul public de sănătate!