E Vorba Despre Alegeri în Madrid: Cañada Real cartierul uitat al madridului

Nu poți vota? Participă la conversație!

Cañada Real este o un cartier în estul Madridului, care se întinde pe o lungime de 16 km împărțită în 6 sectoare. În sectoarele 5 și 6 din acest cartier, cu populație predominant roma, gitanx și marocană, curentul este tăiat de mai bine de 6 luni. 

Cum e posibil așa ceva? 

Pe 2 octombrie, o pană de curent a lăsat aproximativ 1,00 de case dintr-un cartier din Madrid fără curent. 6 luni mai târziu, în ciuda unei solicitări din partea Organizației Națiunilor Unite pentru a găsi o soluție urgent, guvernul regional al lui Ayuso încă nu a reparat avaria liniilor de curent. 

“Presa caracterizează Cañada Real precum oaia neagră a Madridului, spun că suntem oameni răi, traficanți de droguri, mafioți, oameni murdari fără educație”, explică Fatima, rezident în sectorul 6 și mamă a doi copii mici. Pe de altă parte, guvernul regional spune că penele de curent sunt cauzate de răspândirea plantațiilor de marijuana.

Discursuri rasiste și provocatoare sunt folosite de partidele de dreapta pentru a stigmatiza locuitorii din Cañada Real.

“Problema este cauzată de conectări ilegale a diverselor ventilatoare și plite la rețeaua de distribuție cu scopul de a crește marijuana rapid” declară un purtător de cuvânt al guvernului regional PP. “Acest echipament, instalat de mafioții din Cañada Real, suprasolicită rețeaua, și cauzează problemele de distribuție.”

Să facem un exercițiu de imaginație:

Vecinul tău crește cannabis în apartament, și din cauza lui are loc o defecțiune și tot blocul rămâne fără curent. Ți se pare normal să trăiești așa perpetuu? Toate persoanele din bloc să fie pedepsite astfel din cauza unui locatar?

Exact acest lucru se întâmplă în Cañada: 1,000 de locuințe fără curent din cauza câtorva plantații de canabis din cartier.

Nici companiile electrice nu fac destul.

Carolina Alonso, parlamentar regional reprezentând partidul anti-austeritate Podemos, declară că nici companiile de curent nu fac destul pentru a ajuta “vecinii vulnerabili din una dintre cele mai sărace zone din Spania”. Demersurile făcute până acum pentru a relocaliza  150 de familii din Sector 6 se desfășoară extrem de lent, după cum arată Carolina: “Este clar că toate persoanele din acest sector trebuie relocalizate pentru că este imposibil de locuit lângă o ghenă.”

Unele case din sectorul 6 se găsesc la mai puțin de 100 de metri de incineratorul Valdemingómez, și un număr suspect de mare de locatari suferă de boli respiratorii. Citește aici despre poluarea din Madrid.

În timpul furtunii Filomena, guvernul regional s-a purtat cu locatarii din sectoarele 5 și 6 precum cu niște persoane fără adăpost.

Locatarii au fost tratați ca și cum copii lor nu ar fi înregistrați la școlile din cartier, la care merg pe jos de la casele din care au crescut, unde se află paturile, jucăriile, prietenii sau animalele de de companie – acasă. Dimpotrivă, le-au fost oferite paturi în adăposturi de urgență.

Asta nu e o soluție. Case avem, dar curent ba.

… explică un membru al asociației de tinere Juventud Cañada, un grup de tineri activiști din Cañada Real.

Partidele de dreapta vs stânga:

Și Podemos și Más Madrid au venit cu propuneri aproape identice în programele politice pentru a îi ajuta pe locatarii din Cañada. Ambele partide promit repararea alimentării electrice în Cañada Real, și respectarea Pactului Regional din 2016 pentru a relocaliza toate cele 150 de familii afectate.

Și PP promite respectarea Pactului Regional din 2016, dar având în vedere că nu și-au ținut cuvântul timp de 5 ani la rând, este greu de crezut că vor remedia această problemă. Vox pe de altă parte ignoră complet Cañada Real.

#luzparacañada

More Reading

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.