E vorba despre alegeri în Madrid: Platforma care îi ajută pe imigranți să voteze

Nu poți vota? Participă la conversație! 

Blogul ”E Vorba Despre Alegeri În Madrid” a fost creat cu ocazia alegerilor locale din 4 mai 2021. Scopul nostru este de a informa și ajuta cetățenii din Madrid, inclusiv pentru cei care nu au drept de vot dar locuiesc aici. Informându-ne despre politica locală, putem discuta cu colegi, amici, vecini sau alți membri ai familiei cu scopul de a crește participarea la vot a celor cu intenția de a vota cu partide de stânga și a opri realegerea lui Ayuso! 

Cartierele din sud au cel mai mic procent de reprezentare la vot din Madrid.

Lavapiés, Usera, Carabanchel, Vallecas, Orcasitas și Villaverde au un procent crescut de populație imigrantă, și un procent mic de persoane cu drept de vot. În Lavapiés, cel mai multicultural cartier din Spania, aproape o treime din rezidenți au pașaport străin, și chiar dacă locuiesc aici și plătesc taxe, nu au dreptul de a vota în alegerile naționale sau regionale.

Lipsa dreptului de vot reduce la tăcere vocile unui cartier sau ale unei comunități. 

Aceste grupuri de persoane sunt cele cărora se adresează platforma Votar es un Privilegio, creată de către Safia El Aaddam, lansată cu o lună înaintea alegerilor naționale din aprilie 2019. Totul a început cu un mesaj publicat pe rețelele de socializare:

M-ați declarat invizibilă din momentul în care m-am născut. Dar de când am învățat să vorbesc, nu m-am oprit din strigat. Și oricât ați încerca, nu veți reuși să mă reduceți la tăcere. 

Platforma, care se traduce în română “Votul este un privilegiu”, a fost creată inițial pentru persoane născute în Spania care nu au reușit să obțină cetățenia spaniolă. Safia este una dintre aceste persoane; nici acum ca adult nu a reușit să obțină dreptul de vot, și declară că sistemul democratic din Spania un exemplu de rasism instituțional.

Vor să ne facă invizibili, dar nu vor reuși. În aceste alegeri ne vom face auziți! 

Platforma Votar es un Privilegio a fost lansată acum 2 ani de către Safia, și oferă o șansă celor care trăiesc în Spania dar nu pot vota.

Cum funcționează:

Cei care nu vor să voteze (anarhiști sau cei sătui de politică în general) pot transfera votul lor celor care ar vrea să voteze dar nu pot. Votar es un Privilegio face legătura între aceste persoane prin intermediul platformei Instagram. De aici, cel ce dorește votul poate începe o conversație, și explica cu cine ar vota dacă ar avea dreptul. Înregistrarea pe platforma durează doar 20 de secunde, și legătura cu cealaltă persoană se face după o perioadă medie de o săptămână. 

Safia susține că prin platforma sa, mii de imigranți au reușit să voteze. Într-o rundă de alegeri atât de apropiate precum acestea, astfel de idei pot face diferența! 

#votaresunprivilegio

More Reading

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.