Xerrada Electoral de Madrid: La plataforma que dóna el dret a vot als immigrants

No pots votar? POTS ser part de la conversa!

Madrid Election Talk s’ha creat de cara a les eleccions de Madrid de el 4 de maig de 2021 per tal d’informar i donar poder a qualsevol persona que visqui a Madrid però que no tingui dret a vot. Al conèixer la nostra política local, podem parlar amb els nostres amics, els nostres col·legues, els nostres veïns i la nostra família política i ajudar a influir en la participació de votants de l’esquerra i evitar que Ayuso sigui reelegida!

Els Barris del Sud són els barris menys representats de Madrid.

Lavapiés, Usera, Carabanchel, Vallecas, Orcasitas i Villaverde tenen un alt percentatge de residents immigrants però també alguns dels percentatges més baixos de persones amb dret a vot. En Lavapiés, el barri més multicultural d’Espanya, fins a un terç dels residents té passaport estranger i, encara que estiguin empadronats i paguin els seus impostos, no tenen dret a vot en les eleccions autonòmiques i nacionals.

No tenir dret a vot silencia les veus de barris i comunitats senceres.

A aquests barris i comunitats són als quals Safia El Aaddam, escriptora i activista, vol brindar-los una plataforma, i ho està fent a través de Votar es un Privilegio, que va llançar un mes abans de les eleccions nacionals d’abril de 2019. Tot va començar amb un missatge a les seves xarxes socials:

“M’has estat fent invisible des que vaig néixer. Però he estat cridant des que tinc veu. I mai em callaràs. “

La plataforma va ser creada originalment per a persones que, tot i haver nascut a Espanya, a dia d’avui no han pogut obtenir la nacionalitat espanyola. Safia és una d’aquestes persones; ara adulta, segueix sense poder votar i amb raó crida a sistema democràtic espanyol institucionalment racista.

“Volen fer-nos invisibles però no ho aconseguiran. Aquestes eleccions ens farem escoltar. “

Des que es va llançar Votar es un Privilegio fa dos anys, Safia ha obert la plataforma per a qualsevol persona que visqui a Espanya però no pugui votar sigui quin sigui el motiu.

Com funciona:

Les persones que no volen votar (sovint anarquistes o persones desencantades amb la política) poden cedir el seu vot a algú a qui li encantaria votar però no pot fer-ho. Votar es un Privilego posa a aquestes dues persones en contacte a través d’Instagram. A partir d’aquí, els dos nous contactes poden iniciar una conversa i explicar per qui vol que voti l’altre. El procés de registre demora al voltant de 20 segons i s’assignarà un contacte en al voltant d’una setmana.

Safia afirma en el seu lloc web que aquesta plataforma ha permès que milers d’immigrants votin, el que, en unes eleccions tan ajustades, podria canviar el vot.

#votaresunprivilegio

More Reading

Post navigation

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.